WERKWIJZE

Kennismaking met De Uitlaat Service voor Honden

De Uitlaat Service voor Honden komt bij u thuis om met u en uw hond eerst kennis te maken alvorens op avontuur te gaan. We horen dan graag alle aardig- en eigenaardigheden van uw hond. We “snuffelen” aan elkaar. We bespreken de voorwaarden en als we het eens zijn en we klikken, dan prikken we een datum voor een eerste wandeling. U geeft ons uw huissleutel en wij halen uw hond op de afspraakdatum op. Uw hond krijgt van ons een penning met ons telefoonnummer om. De eerste penning is gratis. Bij verlies betaalt u 10,- euro.

Ophalen hond

De Uitlaatservice voor Honden haalt uw hond op met een bus die volledig voldoet aan de normen van de branchevereniging van hondenuitlaatservices: HUS-Nederland.nl. Dat betekent onder andere een elektrisch ventilatiesysteem in de hondenruimte. In frisse en aparte afgesloten benches wordt uw hond koel, schoon en veilig vervoerd. HUS-Nederland stelt diverse eisen aan hondenuitlaters m.b.t. dierenwelzijn, algemene veiligheid en vakkennis. De Uitlaat Service voor Honden voldoet hieraan is in het bezit te zijn van dat keurmerk.

Uw hond wordt aangelijnd naar de bus gebracht. Als alle honden opgehaald zijn rijden we naar een gebied waar de honden lekker los en vrij kunnen lopen. Het halen en brengen van alle honden neemt naast de wandeling ook enige tijd in beslag. Wij proberen dit tot een minimum te beperken.

De wandeling

De Uitlaat Service voor Honden wandelt in bossen, op heides, bij water,… De honden lopen dan los. ‘Lopen ze dan niet weg?’, horen wij u denken. Neen. Ze luisteren naar en volgen de hondenuitlater, want die is de roedel(bege)leider. Bovendien blijven ze graag in de omgeving van de rest van de meute. Een hond die in zijn eentje los gelaten wordt, heeft meer de neiging om de omgeving te verkennen en van de baas weg te rennen dan als hij/zij met anderen is.

De eerste keer dat uw hond meegaat, lopen we op een omheind gebied en aan een 10 meter lijn. Als dat goed gaat, mag hij de volgende keer lekker los ravotten. Een wandeling duurt gemiddeld een uur. Het tempo van lopen wordt aangepast aan de mogelijkheden van de honden. De Uitlaat varieert met het uitlaatgebied zodat vaste honden niet te vaak in dezelfde omgeving lopen en zo hun uitlaat avontuur leuk blijft. De wandelgebieden zijn uiteraard plekken waar loslopende honden toegestaan zijn.

2 tijdstippen per dag

Honden Uitlaatservice 't Gooi Blaricum | Honden Uitlaatservice 't Gooi Blaricum honden uitlaten

U kunt kiezen uit 2 uitlaatgroepen per dag:
Groep 1 wandelt in de ochtend
Groep 2 wandelt in de middag

Thuisbrengen

De Uitlaat Service voor Honden brengt uw hond na de wandeling – waarschijnlijk – moe en voldaan terug.
Als u een handdoek klaarlegt, proberen wij uw schat zo droog mogelijk af te leveren. U zult begrijpen dat dat niet in alle gevallen en bij alle honden mogelijk is. Tarieven

WEEKEND, UITJES & AVONDEN

De Uitlaat Service voor Honden laat uw hond ook uit op andere dagen.

Weekend

U heeft uw handen dan even vrij. Uiteraard wandelen we weer minstens een uurtje met uw hond. De tijden zijn afhankelijk van wat de meeste hondenbezitters prettig vinden.

Speciale Uitjes

Een aparte traktatie voor vaste klanten.

Zo nu en dan gaan we op een zondagochtend op pad met de honden. We plezieren hen en ons met een totaal andere omgeving. We gaan bijvoorbeeld naar het Hondenstrand in Zeewolde, de Noordzee (Wassenaarse slag, IJmuiden, Schoorl) of naar de Loonse en Drunense duinen in Brabant.

U heeft een ochtend de tijd om te shoppen of op zondag uit te slapen, terwijl uw hond zich te goed doet aan het spannende buitenleven in een inspirerende omgeving met totaal andere geurtjes voor hem/haar. We vertrekken tussen 9.00 en 10.00 uur en zijn terug tussen 13 en 14.00 uur.

Er kunnen maximaal 8 honden mee. Vaste klanten worden per mail ingelicht over datum, tijd en plek. Wie eerst komt, eerst maalt is hier het devies. Op deze Speciale Uitjes worden altijd foto’s gemaakt door onze huisfotografe en worden ze op de website en Facebook gezet.

Uitlaatservice Blaricum 't Gooi | Uitlaatservice Blaricum honden uitlaten | 't Gooi Uitlaatservice BlaricumAvonden

Op aanvraag kan geregeld worden dat uw hond ’s avonds uitgelaten wordt. Deze wandeling is korter dan overdag en duurt ongeveer 45 minuten. Tarieven

HONDENLOGEEROPVANG

De Uitlaat Service voor Honden biedt ook logeeropvang aan. Uw hond verblijft bij ons in huiselijke kring, samen met onze eigen 2 honden. Uiteraard zijn we geen pension en kunnen we maar een beperkt aantal honden in huis hebben. Belt u gerust als u op vakantie gaat, in het ziekenhuis opgenomen moet worden, een weekendje weggaat of om wat voor reden dan ook niet thuis kan/wil zijn voor uw hond.

Vaste klanten hebben voorrang op een logeerplek, aangezien we deze honden al kennen. Tarieven

DIER- EN PLANTENVERZORGING BIJ U THUIS

Op aanvraag kan een ander dier bij u thuis – tijdens uw afwezigheid – verzorgd worden.

Denkt u dan aan eten geven en verschonen van de leefomgeving van uw kat, vogel, vis, enz of de plantjes water geven en eventueel uw post uit het zicht leggen.

DIERVERVOER

U moet naar de dierenarts en heeft geen vervoer of … een andere reden. Wij kunnen u helpen. Afhankelijk van de afstand wordt het tarief samen bepaald.

FOTOSHOOTS

Een portret of liever een fotoreportage van uw hond, paard of ander dier?  Onze huisfotografe Martine bespreekt graag met u de mogelijkheden. Zij is gespecialiseerd in natuur en dierfotografie in een ongedwongen sfeer. U wandelt met uw dier en de fotografe gemoedelijk in een bos of weiland en ze fotografeert uw hond terwijl hij lekker speelt en rondrent. Wilt u zelf ook op de foto met uw lieveling of uw kind er bij, geen probleem. Martine loopt zeer vaak op het Harde in Blaricum met haar camera om de nek. Menig honden- en paarden bezitter kent haar al. U kunt uw hond ook binnen de uitlaatroedel laten fotograferen. Dan hoeft u er zelf niet bij te zijn. www.MartinePMfotografie.webs.com

Tarieven

Naar boven